Realizované ročníky

První ročník studijního programu se konal v roce 2009. Od té doby se těší stále většímu zájmu, studium otevíráme pravidelně dvakrát ročně.

 

Absolventi studijního programu jsou mimo jiné ze společností:

Alfmeier CZ, s.r.o., AERO Vodochody AEROSPACE a.s., BAEST, a.s., BD SENSORS s.r.o., BOS Automotive Products CZ s.r.o., Brose CZ spol. s r.o., Bühler CZ s.r.o., CiS SYSTEMS s.r.o., Česká zbrojovka a.s., DAIKIN DEVICE Czech Republic s.r.o., Datwyler Sealing Technologies CZ s.r.o., DHL Solutions s.r.o., Doosan Bobcat Manufacturing s.r.o., DONALDSON CZECH REPUBLIC s. r. o., DURA Automotive CZ, k.s., Eissmann Automotive Česká republika s.r.o., ENGEL strojírenská spol. s r.o., ept connector, s.r.o., FAVEA a.s., FRANKLIN ELECTRIC, spol. s r.o., FRIGERA METAL, a.s., GRAMMER CZ, s.r.o., GRUND a.s., HAAS+SOHN Rukov, s.r.o., HARTMANN - RICO a.s., HESTEGO a.s., Hettich ČR k.s., HOBRA – Školník s.r.o., IDEAL AUTOMOTIVE Bor, s.r.o., Indet Safety Systems, a.s., inSophy s.r.o., Impress a.s., Kasko spol. s r.o., Kermi s.r.o., KERN-LIEBERS CR spol. s r.o., Knürr s.r.o., KOMA MODULAR CONSTRUCTION s.r.o., KOPOS KOLÍN a.s., KORADO, a.s., KOVOKON Popovice s.r.o., KUNSTSTOFF-FRÖHLICH Czech Plast s.r.o., LEGO Production s.r.o., Linet spol. s r. o., MANN+HUMMEL (CZ) s.r.o., Medical Technologies CZ a.s., Moravia-Apex, spol.s r.o., Otavské strojírny a.s., Panasonic Liquid Crystal Display Czech, s.r.o., Petainer Czech Holdings s.r.o., PRECIOSA, a.s., Remak a.s., Rieter CZ, s.r.o., RM GASTRO s.r.o., Rohde&Schwarz závod Vimperk, s.r.o., Saar Gummi Czech s. r. o., SAPELI a.s., SAVER Manufacturing s.r.o., SERENUM, a.s., Siemens s.r.o., SKLOSTROJ TURNOV CZ, s.r.o., Smurfit Kappa Czech s.r.o., Stölzle-Union, s.r.o., SVOS, spol. s r.o., Syscoset Ltd, Toyoda Gosei Czech, s.r.o., Swoboda CZ s.r.o., S+C Alfanametal, s.r.o., THERMACUT, s.r.o., TRATEC-CS s.r.o., STREICHER, spol. s r.o. Plzeň, TOKOZ a.s., Třinecké železárny, a.s., Velvana, a.s., VOP CZ, s.p., WANZL spol. s r.o., Westfalia Metal s.r.o., Witte Nejdek spol. s r.o.

 

V rámci studia mají účastníci možnost navštívit naše partnerské podniky a inspirovat se, jak lze teoretické poznatky aplikovat v praxi. Spolupracujeme například s následujícími společnostmi:

IFE-CR,a.s., LINET spol. s r.o., WITTE Automotive, TRW Automotive Czech s.r.o., DANAHER MOTION s.r.o., MODUS, spol. s r. o., HELLA AUTOTECHNIK NOVA s.r.o., Honeywell, spol. s r.o., WANZL, spol. s r.o., TRW-Carr s.r.o., DAIKIN DEVICE Czech Republic s.r.o., Westfalia Metal s.r.o., POCLAIN HYDRAULICS, s.r.o., Tyco Electronics Czech s.r.o., HESTEGO a.s., AERO Vodochody AEROSPACE a.s., Brose CZ spol. s r.o., JC Auto Soucastky k.s., Siemens Electric Machines, s.r.o., BOS Automotive Products CZ s.r.o., Siemens, s.r.o., odštěpný závod Elektromotory Frenštát, JOHNSON CONTROLS AUTOMOBILOVÉ SOUČÁSTKY, k.s., THERMACUT, s.r.o., DONALDSON CZECH REPUBLIC s.r.o., SAPELI, a.s., Smurfit Kappa Czech s.r.o.

 

Co našim absolventům studium přineslo:

„Studium průmyslového inženýrství na API je přínosem v mnoha ohledech. Mně pomohlo získat sebedůvěru v používání lean nástrojů a umožnilo mi porovnat své znalosti a zkušenosti s kolegy z jiných firem. Po absolvování studia lépe uvidíte všechna plýtvání kolem sebe a začnete o procesech více přemýšlet. V neposlední řadě získáte řadu dobrých přátel, které vždy rádi uvidíte."

Ing. Martin Tůma, IEn., průmyslový inženýr
Swoboda CZ s.r.o.

 

„Studium mi přineslo ucelený pohled na zvyšování efektivity, produktivity a redukci nákladů. Komplexně pojaté, prakticky zaměřené studium, podpořené možností sdílení zkušeností v rámci studijního ročníku, umožňuje okamžitou aplikaci získaných vědomostí, poznatků a dovedností do vlastní praxe. Vhodně vybrané metodiky a techniky, získané studiem, rozvíjejí týmovou spolupráci a zapojení ostatních pracovníků do zlepšování procesů, což podporuje motivaci a zájem o výsledky vlastní práce. Studium učí pochopit, že zkušenosti jiných je nutno aplikovat ve své vlastní praxi tvůrčím způsobem s ohledem na konkrétní podmínky a ne jejich prostým kopírováním."

Ing. Jiří Švadlenka, IEn., Plant Director
Ardagh Metal Packaging Czech Republic s.r.o.

 

„Díky ročnímu studijnímu programu Průmyslové inženýrství jsem si rozšířil mé dosavadní znalosti v oboru a spojil je do jednoho kompaktního celku. Velmi oceňuji možnost vidět průmyslové podniky s různorodým výrobním programem a pochopitelně možnost se inspirovat (best practice). Dále mi účast v programu přinesla možnost se seznámit s mnoha profesně zajímavými lidmi, a to jak z řad kolegů-studentů, tak lektorů."

Ing. Jiří Pisár, IEn., vedoucí úseku managementu kvality
ept connector s.r.o.

 

  Referenční video

 

 


Fotogalerie